Loading Map....

Дата/час
20/05/2015
18:00 - 19:30

Място
Книжарница „Хеликон Витоша“
бул. Патриарх Евтимий №68
София

Категория


Светослав Иванов – „Там, където загинаха дърветата”

В уникално пътешествие през Ирак, Афганистан, Иран, Лондон, Израел, Палестина, Ливан, Газа, Конго, Либия и Сърбия Светослав Иванов намира истории, които могат да преобърнат представите за света днес. Десетте пътеписа на популярния журналист от bTV, събрани в книгата „Там, където загинаха дърветата” (издателство „Вакон”), срещат публиката очи в очи с хора, които рядко допускат медии до себе си.

За да открие тези истории, авторът се сблъсква с драми, арести, пред очите му умират хора и избухват революции. В текстовете прозират сенките на зловещи личности и се случват събития, които с години не слизат от новинарските емисии. В книгата обаче няма крайни оценки и стереотипи, нито сложни анализи. Всичко е пресъздадено с лекотата на сладкодумен разказвач.

Любопитството води Светослав Иванов, а проницателната му интуиция води читателите по ръба на различията из земите, където „загинаха дърветата“, за да се срещнат с неочаквани хора на най-неочаквани места.

Премиерата на книгата ще се състои в рамките на Пролетния панаир на книгата, на 20 май от 18.00 часа в книжарница „Хеликон” на бул. Патриарх Евтимий 68.

За книгата ще говорят журналистът и писател Драгомир Симеонов, сценаристът и писател ИвоСиромахов и основателят на издателство „Вакон” Емил Бонев.