Loading Map....

Дата/час
01/11/2014
12:00 - 13:00

Място
Книжарница „Приятели“ – Сливен
бул. "Цар Освободител" 14
Сливен

Категория


Васил Георгиев на гости при "Приятели" в Сливен

В Деня на народните будители книжарница „Приятели“ организира  среща с автограф с талантливия български писател Васил Георгиев.  Авторът представя първия си роман „Апарат”, отличен с Националната литературна награда на Дарителски фонд  „13 века България” – „Български роман на годината”.

Апарат е роман, който едновременно осмисля и обезсмисля консуматорското битие. Това е книга за началото на края на света, който ни очаква, ако продължаваме да живеем по познатия начин. Апарат също така е и роман за осъзнаването на българския преход и на световния пазар като мними постижения, резултат от погрешното разбиране на свободата. Апарат e портрет за човешката личност като апарат за ефективност, апарат, който не можем да контролираме и който функционира независимо от нас.

Васил Георгиев е роден на 5 юли 1975 г. в гр. София. Завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“през 2001 г. През 2008 г. защитава докторска дисертация в областта на правото на Европейския съюз. Работи като адвокат и преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Автор е на три сборника с разкази – „Будистки плаж“ (2008), „Уличник. Истории на софийските улици“ (2010) и „Деград“ (2011). „Апарат“ е първият му роман.