Loading Map....

Дата/час
30/10/2020
19:00 - 20:00

Място
Кино Влайкова
ул. Цар Иван Асен II 11
София

Категория


Вещици, комети: сценична премиера на новата книга на Боян Манчев
В навечерието на нощта на Вси Светии ще бъде представена сценично
новата книга на Боян Манчев “Зима: Вещици, комети” – първата книга от поредицата “Фантастичен часослов” 📕
✨ Сценично представяне: Леонид Йовчев, Грета Гичева и Катрин Методиева, режисирано от Ани Васева, с още гости, тайни и изненади от автора и неговите героини.
Първата книга от “Фантастичен Часослов” включва “Есен” (Фантастичен Часослов, 1 –– Есен: Вещици, Вестители) и “Зима” (Фантастичен Часослов, 2 –– Зима: Вещици, Комети).
“Фантастичен Часослов” е поредица от четири книги-сезони.
“Зима”, “Пролет”, “Лято” и “Есен” включват кратки поетични и философски текстове, поеми и фрагменти, в които времето се склонява през образите на четирите сезона: фантастична мяра на необратимостта и кръговрата на времето.
Книги за чудото.
*
Кои са те? Тези зли, немигащи, желани, огнени жени? Те са вещици.
Жълти облаци се кълбят около тях, пълзят, издигат се, димят като поток от лава.
Вещиците ни желаят.
*
По време на представянето ще научите повече и за петте нови книги на Боян Манчев, появили се на три езика през последната година. Пред салона на кино “Влайкова” ще можете да намерите всички достъпни книги на Боян Манчев (включително последни екземпляри от вторите тиражи на “Нов Атанор” и “Облаци”), както и други издания на “Метеор”.
Премиерата на живо ще бъде само началото… Следете страницата ни, за да научавате първи за предстоящите ни събития и изненади.