Map Unavailable

Дата/час
02/04/2021
13:30 - 14:30

Място
Facebook Live
Facebook
Sofia

Категория


#ВкъщиСъмИЧета17 представя Вал Стоева и „Бисерче вълшебно“
Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца и „Аз чета“ представят Вал Стоева в Международния ден на детската книга. Основателят на сайта detskiknigi.com е седемнадесетият гост в съвместната кампания #ВкъщиСъмИЧета. Срещата започва в 13.30 ч. на 2 април, когато откриваме и 16-ия Маратон на четенето 2021, а единственото, което трябва да направят потребителите, е да са на линия във фейсбук.
Предаването на живо ще се осъществява през фейсбук страницата на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца. За стрийминга се грижи екипът на azcheta.com.
Вал Стоева е главен редактор на сайта „Детски книги“ и председател на съвета на фондация „Детски книги“. От малка обича книгите. С помощта на баба си започва да чете още на 4-годишна възраст, а до първи клас вече е прочела цялата семейна библиотека с детски книжки. Интересното е, че и до днес все още си стои на детските книги и упорито ги предпочита пред сериозни произведения.
Поставила си е за цел да убеди колкото се може повече деца, че четенето е полезно и забавно. Желае един ден българските читатели да имат безпроблемен достъп до модерните книги чрез библиотеките, а четенето и грамотността да бъдат на почит в обществото.
Много е горда с кампаниите, които координира пряко – „Читателска щафета“ и наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“. С радост носи званието „Посланик на библиотеките“, връчено ѝ от Българската библиотечно-информационна асоциация.
Бъдете на линия във фейсбук.