Loading Map....

Дата/час
20/04/2017
16:00

Място
Книжарница „Хеликон Витоша“
бул. Патриарх Евтимий №68
София

Категория


С две прояви предварително ще бъде почетен Световният ден на книгата. Ще бъде връчено отличието „Цветето на Хеликон“ − за най-продавана книга на български автор за миналата година между 12-те номинирани за наградата през 2016, и ще бъдат раздадени наградите за къс публикуван разказ на автори до 35 г. „Рашко Сугарев“ от Национален дарителски фонд „13 века България“.

Това ще стане на 20 април, четвъртък, в 16.00 часа в „Хеликон-Витоша“. Миналогодишният носител на приза „Цветето на Хеликон“ бе Катерина Хапсали − за романа си „Гръцко кафе“. Сред досегашните носители на наградата са Виктор Пасков, Алек Попов, Боян Биолчев, Калин Терзийски, Захари Карабашлиев, Михаил Вешим, Георги Господинов.

Жури в състав Димитър Коруджиев − председател, Георги Величков, Деян Енев и Теодора Димова пък определи новите лауреати на конкурса „Рашко Сугарев“. Изпълнителният директор на НДФ „13 века България“ Митко Тодоров ще им раздаде отличията.

След обявяването на новия носител на „Цветето на Хеликон“ известни наши творци ще прочетат откъси от свои любими произведения. С това те ще отбележат съпричастието си към повика за повече и по-интересни четива и подкрепата си за четенето като важно за духа занимание. Очаква се да се включат известният график проф. Иван Газдов, писателите Георги Константинов, Мирела Иванова, Георги Господинов, Алек Попов и др.