Map Unavailable

Дата/час
27/06/2019
19:00 - 20:30

Място
Casa Libri
ул. „Цар Асен” 64
София

Категория


WI-FI BG BAR: Събрание на благосклонните читатели
На 27 юни в 19:00 ч. ще се съберем в Casa Libri в сърцето на София, за да отпразнуваме появата на „WI-FI BG BAR“ – една нестандартна, философска модерна приказка, подписана от столичния герой Светослав Тодоров.

Роден е в комунистическа София през 1975 г. на аналоговия XX век. По-голямата част от безметежното си съществуване прeкарва между южните квартали на града и Централната баня. Недипломиран философ, небрежен преводач, необвързан продуцент, творчески директор, софийски пройдоха и любящ баща, той е типичен представител на сивото поколение на България, израснало в края на соца. „WI-FI BG BAR. Сердикийски комикси“ е позакъснялата му дебютна книга.

Какво ви очаква между кориците? „WI-FI BG BAR“ е необикновен фантастичен роман, изпълнен със софийски жаргон, философски дилеми и любопитни бележки под линия.
Светоний – преводач и историк лаик, е безработен мъж в средата на своето жизнено поприще, който редовно изпада в самосъжаление и дави мъката си в чистилището на централен софийски бар. Една съдбовна вечер след инцидент в бара той се събужда, но в друг свят. Годината е 343-та, а мястото – римска Сердика. С помощта на нови и стари приятели, една звездна апликация и вездесъщата Богиня Майка Светоний търси обратен път към „своето време“ и става свидетел на знакови събития от историята на античния град.