Loading Map....

Дата/час
24/03/2018
18:00 - 23:30

Място
Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе
ул. Дондуков-Корсаков №1
Русе

Категория


Започва Детската нощ в Библиотеката в Русе „От приказка в приказка“

В Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе започва Детската нощ в Библиотеката „От приказка в приказка“, посветена на 180-годишнината от създаването на едноименната приказка за оловния войник. Събитието се организира по повод Международния ден на детската книга и изкуствата за деца, свързан с рождената дата на Ханс Кристиян Андерсен.

16 деца от различни русенски училища ще преминат през лабиринти в търсене на вълшебни предмети, разрешаване на загадки чрез математически игри, подреждане на правилната приказка посредством ребуси и разнообразни анаграми. Децата ще имат възможност да съставят собствена приказка с неочакван край, която да представят помежду си.

Детската нощ „От приказка в приказка“ се реализира с подкрепата на фирмите: „Метро“ гр. Русе, „Надежда-М“ гр. Бяла, „Филаделфия“, „Виста-15“.

„Нощ на Андерсен“ е форма на насърчаване на четенето сред децата от най-ранна възраст. В България за първи път „Приказна детска нощ“ е организирана през 2013 година от Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе. Тази година изданието се провежда с участието на Образователен театър „Любознайко“. Доброволно за сутрешното раздвижване на децата ще се погрижи треньорът Венета Тодорова към АК „Локомотив“ – Русе Инициативата е посветена на Ханс Кристиан Андерсен, чиято годишнина отбелязваме на 2 април – Международния ден на детската книга.