Loading Map....

Дата/час
18/10/2016
11:00 - 12:00

Място
Социалната чайна на Варна
ул. „Преслав“ №53
Варна

Категория


"Нови книги за нови читатели" - връчване на дарение от 100 книги за библиотеката на "Социалната чайна на Варна"

Организаторите на кампанията „Стара хартия за нова книга“ – Книжен център „Гринуич“ и „ЕКОПАК България“ АД – имат удоволствието да ви поканят на събитието „Нови книги за нови читатели“, по време на което ще бъде връчено дарение от 100 книги за библиотеката на „Социалната чайна на Варна“.

Със съдействието на Община Варна на 17 септември 2016 г. за първи път в града се проведе детският празник „Стара хартия за нова книга“. Под надслов „Почисти и прочети“ децата имаха възможност да научат повече за рециклирането, да разберат как да пазят природата и сами да си изберат книжки. Събитието се проведе в рамките на фестивала „Funcity+“, който е част от програмата на Варна като Европейска младежка столица 2017.

Повече от 1300 деца със своите родители активно се включиха в акцията в град Варна и събраха 7 тона хартия. Жителите и гостите на морската ни столица показаха своята съпричастност и отговорност към опазването на околната среда и любовта си към книгите и четенето.

Още в началото на кампанията организаторите на акцията обявиха, че средствата от събраната стара хартия в града ще бъдат използвани за попълване на библиотечния фонд на проекта „Социалната чайна на Варна“.

За нас е чест да ви поканим на събитието „Нови книги за нови читатели“, с което се надяваме да донесем още повече усмивки на децата от институции и да изразим своята съпричастност към тяхното бъдеще.

Заповядайте на 18 октомври 2016 г. от 11.00 часа в сградата на Social Teahouse Varna на ул. „Преслав“ 53.