Loading Map....

Дата/час
22/02/2017
18:30 - 21:00

Място
Кафе-аператив „Нашето място“
бул. ген. Столетов 107
Стара Загора

Категория


Анна Христова и "Опитомяване на камъка" в Стара Загора

СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора“ и кафе-аперитив „Нашето място“ Ви  срещат с поетесата Анна Христова и нейната дебютна стихосбирка „Опитомяване на камъка“

Анна Христова е родена в град Казанлък, където завършва със сребърен медал Математическа гимназия „Н. Обрешков“. Участва успешно в олимпиади по физика, математика и руски език.
Учи журналистика и завършва Технически университет в София. Живее и работи в София като дизайнер, собственик е на модни ателиета АНИТА.
Има публикации в списанията МОРЕ, НО ПОЕЗИЯ, Manu proria „Опитомяване на камъка“ е дебютната и стихосбирка.

Книга за камъка, който ни опитомява и за времето, което опитомява камъка, докато къса парчета от нас, превръщайки ни в стръв за собствените ни или нечии чужди капани. Стихове за привързаностите, които ни убиват в мига, когато се превърнат в част от нас.
За срещите и сбогуванията, за човешката слабост и сила да чакаме онзи влак, „който закъснява с цял един живот“. За дъхавата коричка хляб от останалата в спомена селска фурна, за семейството и благодарността, за прошката и смъртта, за Бога в нас и за множеството му лица, които разпознаваме за миг, колкото да се уверим, че Любовта съществува и да продължим напред, отхапвайки залък по залък от нафората на живота.
Аксиния Михайлова

Срещата се осъществява с медийната подкрепа на Аз чета – AzCheta.com.