Loading Map....

Дата/час
27/09/2013
18:00 - 19:30

Място
Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе
ул. Дондуков-Корсаков №1
Русе

Категория


"Blind Date…" с автор от лонглистата за Дойчер Бухпрайс 2013

Международно дружество „Елиас Канети“ с подкрепата на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ представя „Blind Date…“ с автор от лонглистата за Дойчер Бухпрайс 2013.

Предстои да бъде избран най-добрият немскоезичен роман за 2013 година измежду 20 автори от така наречената лонглиста, които очакват интригуващия финал на избора на самия Франкфуртски панаир на книгата. В България напрежението също ще нарасне: един от номинираните автори, а може би и самият победител, ще представи откъси от своето произведение на 26-ти септември в София и на 27-ми септември в Русе. Това е всичко, което ще Ви разкрием за Blind Date четенето. До последния момент ще остане тайна, кой е писателят.

Четенето ще се състои в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ от 18:00 ч, като текстовете ще чете актьор или актриса от Русенския театър, а модератор ще бъде проф. д-р Пенка Ангелова.

Събитието се осъществява по инициатива на Гьоте-институт София, съвместно със Сдружението на немските книготърговци и книгоразпространители и Международно дружество „Елиас Канети“, както и с подкрепата на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ Русе.