Loading Map....

Дата/час
02/12/2022
16:00 - 17:30

Място
Книжарницата на корпус 1, НБУ
ул. "Монтевидео" № 21
София

Категория


Честване на 20 години програма „Философия“ в НБУ

Честване на 20 години програма „Философия“ в НБУ с представяне на общоуниверситетско издание „Разговори за щастието“ от Ален

Център за книгата и департамент „Философия и социология“ отправят покана за „Честване на 20 години програма „Философия“ в НБУ с представяне на общоуниверситетско издание „Разговори за щастието“ от Ален“ в книжарницата в Нов български университет.

Водещи на събитието са проф. д-р Лидия Денкова, проф. д-р Христо Тодоров, проф. д-р Димитър Вацов, доц. д-р Ясен Захариев с модератори доц. д-р Христо Гьошев и гл. ас. д-р Сергей Стефанов.

Един празник на знанието със „Спомени от бъдещето“;

„Разговорите за щастието“ е тринадесетата книжка от Университетската философска поредица. Удобна случайност, биха казали някои, да се срещнем с парадоксите, високо ценени от философите по темата за щастието. Но това е повече лесен, повърхностен повод да започнем разговорите с Ален, който има специално отношение към всякакъв тип суеверия, опасения за бъдещето, прорицатели, предсказания, изобщо към онова, в което той вижда манипулация, лошо вцепенение и „мъки на ума“. Независимо какво се твърди за щастието, което само по себе си е позитивно интелектуално намерение, най-напред е необходимо пълно освобождаване от страха, от чувството за предрешено и съдбоносно, от всичко, свиващо способността на човека да мисли самостоятелно и да строи живота си.

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата.