Loading Map....

Дата/час
23/08/2015
17:00 - 18:30

Място
Книжарница Ciela – ФК Варна
бул. Сливница 2
Варна

Категория


Давид Фоенкинос във Варна за среща с читатели и участие във фестивала „Любовта е лудост"

За нас е изключително удоволствие да ви поканим на среща с един от най-почитаните френски писатели и киносценаристи – Давид Фоенкинос! Роден преди 40 години, френският писател е носител на десетки награди, а книгите му са преведени на повече от 40 езика.

Авторът на „Деликатност” и биографичния роман „Шарлот”, който спечели награда „Рьонодо” 2014, пристига у нас, за да уважи многобройните си почитатели и за участие в 23-тото издание на Международния кинофестивал „Любовта е лудост” във Варна.

Срещата с читатели във Варна ще се състои на 23 август от 17.00 часа в книжарница Сиела във Фестивален и конгресен център.

Давид Фоенкинос е изкусител. Творчеството му съблазнява читателя с елегантна фантазия и романтизъм, с категоричното си желание да доставя удоволствие. Книги като „Деликатност”, „Спомените” и „Еротичният потенциал на жена ми” се четат на един дъх и принадлежат към онова семейство френски романи, които интригуват с деликатност на повествованието, изтънчен хумор и чар.

Последната му творба, „Шарлот“, е парещ спомен за художничката Шарлот Саломон (1917-1943), убита в Аушвиц на 26 години. Написан в свободен стих, романът пресъздава трагичната участ на немската еврейка с рядка чувствителност и дълбочина.