Loading Map....

Дата/час
29/10/2016 - 30/10/2016
12:30 - 22:00

Място
Литературен клуб „Перото“, НДК


Категория


Дни на фантастичното

Двудневният фестивал “Дни на Фантастичното” събира на едно място най-разнообразни проявления на фантастичния жанр.

Подготвили сме ви завладяваща програма, която ще премине през анимето, комиксите, ескейп стаите, виртуалната реалност, компютърните игри и още много! Ще търсим пресечните точки между феновете на всички тези изкуства и родната фантастична общност – така че заповядайте да се запознаем, обещават организаторите.

Съботната програма ще продължи да търси допирните точки с фантастичното – първо с тайни от кухнята на създаването на популярните напоследък ескейп стаи, а след това и в дебрите на японската анимация – аниме.

Амбицията на организаторите е да съберат на едно място разнообразни общности, които имат интерес към фантастичното, и да инициират диалог между тях. Съботният ден ще завърши с широка среща на всички фенове на фантастиката.

В неделя програмата ще обърне поглед към комиксите с българския художник Даниел SATANASOV Атанасов, а след това и към фантастичните компютърни игри, с лекции и демонстрации от представители на родните студиа XS Software, Fury Studio и Crytek Black Sea.

Технологията и фантастиката ще се преплетат и в специалния Virtual Reality кът, където гостите ще имат възможност да се запознаят с VR преживяването с помощта на разработчиците от DeVRealm.

Интерес ще представлява и лекция от младия български учен Райчо Райчев, създател на програмата за обучение в областта на космическите технологии Space Challenges, който ще сравни постиженията на космическите технологии с това, което четем в научната фантастика.

Почитателите на хорър жанра от своя страна ще могат да се насладят на представяне на класика Греъм Мастертън от родния клуб на хорър автори LAZARUS.

Всичко това гарнирано с вкусно афтърпарти и четене на страшни разкази!

Запознайте се с гостите дотук: http://fandombg.org/guests/