Loading Map....

Дата/час
27/08/2016 - 01/09/2016
17:00 - 20:00

Място
читАлнЯта


Категория


Изгуби се в литературна София 4

читАлнЯта – любимата книжна инфоточка на София отбелязва първия си рожден ден през целия август.

Разнообразни книжни инициативи за нови и редовни читатели, ще Ви очакват в и около пространството на малката библиотека до края на месеца, а за финал на 1 септември е предвиден голям книжен празник с награди.

Литературната градска игра на сайта “Аз чета” “Изгуби се в литературна София” вече има няколко успешни издания през предходните години, което със сигурност ни обещава 27 август да бъде изпълнена с горещи книжни емоции около читАлнЯта.

След 17:00 ч. на същата дата гражданите и гостите на столицата ще имат възможност да опознаят едни от най-интересните книжните забележителности на града и да научат любопитни неща за неговата литература по забавен и нестандартен начин.

Броят на местата за участници е ограничен, като предварително всеки желаещ да се включи трябва да изпрати трите си имена, възраст и телефон за контакт на имейл адрес chitalnyata@gmail.com до 22:00 ч. в четвъртък, 25 август с тема “Изгуби се в литературна София”. Ако останат свободни места, участници ще могат да се запишат и на място в читАлнЯта до началото на играта в 17:00 ч.

Отборите ще се формират на място преди започване на играта на случаен принцип, ако някой от заявилите участие обаче има желание да бъде с друг човек в един отбор (той също трябва да се е записал на посечения имейл) трябва предварително да спомене това в своя имейл, в противен случай участието им заедно остава в ръцете на случайността.

Правилата на играта на кратко:
Стартираме в 17.00 ч. от читАлнЯта. Времетраенето на играта е 2 часа или точно 120 минути. В деня на играта участниците ще бъдат разпределени на 5 отбора по максимум 6 души. След това на всеки отбор ще бъдат раздадени маршрути с определени точки от града, където всеки отбор ще има различна задача, за изпълнението на която получава точки. Най-бързият отбор получава допълнителен брой точки за бързина.
Накрая броим точките и раздаваме награди.

NB! В играта може да участват и деца над 10 години (включително). Те трябва задължително да са с възрастен придружител, независимо дали самият той ще играе или не. Препоръчително е участниците да си носят вода и удобни обувки.

Накрая на играта първите три отбора ще получат специални награди, а всичко останали участници възможност за изкарване на безплатна читателска карта.

Играта се провежда в партньорство със сайта “Аз чета” – www.azcheta.com
Всички събития за рождения ден на читАлнЯта се осъществяват с подкрепата на VIVACOM, парньор на читАлнЯта още от нейното създаване.