Loading Map....

Дата/час
23/09/2017 - 24/09/2017
13:00 - 20:00

Място
Cosmos coworking camp
ул.Ангел Кънчев 3
София

Категория


Книжно изложение Sofia Art Book Fair 2017

Изложение Sofia Art Book Fair 2017

Книжното изложение на Sofia Art Book Fair ще бъде заключителното и най-мащабно събитие в програмата на фестивала. Замислено като място за среща между публиката и избрани международни издателства, артисти и автори на арт книги, изложението ще събере над 20 участници, които лично ще представят своите издания. Между 23 и 24 септември посетителите ще могат да разгледат и закупят арт и фотокниги, комикси и фензини и други експериментални и лимитирани печатни издания.

Сред гостите на изложението ще бъдат още френският артист и колекционер Тома Сован, чиито проект Beijing Silvermine беше показан на последното издание на Paris Photo, нидерландският фотограф Елен Корт, чиято последна книга Charkow е отличена с International Photobook Award за 2017, френският колекционер на намерена фотография Жан-Мари Дона и неговото издателство Innocences и издателството за документална фотография FotoEvidence, основано от Светлана Бахчеванова. Сред българските участници са фотографът Веселина Николаева, художниците Борис Праматаров и Мартина Вачева, които ще покажат свои авторски издания и графични отпечатъци. На щандовете на Hip-Hip library ще бъдат представени разнообразни художествени издания, комикси и фензини, а платформата за фотокниги ПУК!, ще предложи книги на български фотографи като: Пепа Христова и Евгения Максимова.

На 23.09 от 20:00ч. в Cosmos coworking camp ще се проведе презентация на испанският документален фотограф Карлос Споторно, награждаван многократно за своята работа като фотожурналист, автор на фотокниги и носител на наградата на World Press Photo. Карлос ще представи пред публиката на Sofia Art Book Fair своя най-нов проект – фотокнигата „La Grieta“, фото-комикс за бежанската вълна, в който има и кадри от България.
*Лекцията ще се проведе на английски език. The lecture will be held in Еnglish.