Loading Map....

Дата/час
24/09/2015 - 24/10/2015
09:00 - 23:00

Място
НДК


Категория


Конкурс на тема:  "Дуенде, безпокойство, кеф"

Третото издание на най-голямото литературно събитие в България – Софийският международен литературен фестивал – ще се проведе между 25 ноември и 13 декември, а тазгодишният му фокус ще бъде литературата от Иберийския полуостров.

Като част от програмата на фестивала за първи път се провежда конкурс за млади автори, до 35-годишна възраст, под мотото: „Дуенде, безпокойство, кеф“. Произведенията, с които можете да участвате, е необходимо да бъдат в един от следните литературни или визуални жанрове: проза, поезия, есе, илюстрация и фотография.

Резултатите от конкурса ще дадат и своеобразното начало на събитието – на победителите и техните произведения ще бъде посветена първата вечер от фестивала – 25 ноември 2015 г., в новото сценично пространство на Националния дворец на културата ДНК.

Цялата селекция на журито ще бъде публикувана в първото електронно издание за 2015-та година, непосредствено преди самия старт на фестивала.

Условия на конкурса:

Срок: 24 септември – 24 октомври 2015
Могат да участват автори до 35 г.
Селекцията на произведенията се определя от жури в състав: Марин Бодаков, Силвия Чолева, Камелия Спасова и Кирил Златков

Жанрови категории за участие (N.B всички текстови произведения се подават в pdf и текстови формат):
> Поезия – до три стихотворения;
> Кратък разказ или есе – до 3 000 знака;
> Илюстрации – до 3 броя, формат pdf или jpg, до 3 MB
> Фотографии – до 3 броя, формат jpg, до 3 MB;

Очакваме вашите произведения, заедно с кратки автобиографични данни на имейл адрес: office@literaryfest.org, до 24 октомври, включително.

Повече във фейсбук събитието тук.