Map Unavailable

Дата/час
18/03/2019
18:30 - 20:00

Място
Клуб 1
Площад България 1
София

Категория


Мария Лалева - премиера на стихосбирката „Благословете Юда“

Заповядайте на премиерата на третата стихосбирка на Мария Лалева „Благословете Юда“ на 18 март (понеделник) 2019 г., от 18,30 ч. в Club 1 на НДК. Очаква ви незабравим поетичен диалог от сцената, а Мария отново ще зареди публиката си с обич и положителна енергия. Входът е свободен.

Стихосбирките „Личен архив“ и „Не съм ви ближна“ и дебютният роман на Мария Лалева Живот в скалите развълнуваха хиляди читатели. Романът бързо се превърна в бестселър, завоюва първото място в редица престижни класации и е най-продаваният роман на „Хеликон“ не само за 2018-а, но и сега.
Стихосбирката „Благословете Юда“ ще бъде разпространявана по книжарниците от 18 март, а дотогава можете да я поръчате предварително онлайн от www.knigomania.bg и ще ви бъде доставена преди официалната премиера.

***
Маргарита Петкова за Мария Лалева и „Благословете Юда“:

„Новата стихосбирка на Мария Лалева „Благословете Юда” предварително е обречена на успех. За тези, които живеят със стиховете й от „Личен архив” и „Не съм ви ближна” е единствено нетърпението да прочетат продължението на извечните теми, които Мария интерпретира по своя темпераментен и нетрадиционен начин, далеч от плачливите напъни и декларативни недомислици, извън общоприетите тълкувания на света около нас в неговата библейска предначертаност и ежедневните възторзи и падения. Лалева отдавна се е превърнала в запазена марка в съвременната ни литература. Тя има не само собствен ритъм и собствени рими, притежава разпознаваемата неповторимост на Поета, който с тънкия си усет за вечност знае „Колко е истински трудно и честно да си премерим човешкото” и че „на любовта й трябва тишина”, защото тя има „древни очи по рождение” и вижда как местата на ценностите се сменят и е много лесно да се заблудим, подмамени от фалшивото им лустро. Да, на нас ни трябва коректив. И Мария Лалева е такъв. Защото винаги първо пита за сребърниците. И нека всеки да си отговори. С вяра, колкото едно синапено зрънце.“