Loading Map....

Дата/час
19/05/2017
19:30 - 22:00

Място
Фабрика „Автономия“
ул. Цар Самуил 149
София

Категория


Между критиката и популизма: две години сп. dВЕРСИЯ

Дискусия и парти със dВЕРСИЯ за отбелязване на втория рожден ден на списанието, и представяне на втория книжен сборник „dВЕРСИЯ II: Оръдия за масово овластяване“.


Дискусията върху новия сборник ще бъде последвана от по-неформална част с почерпка, музика и разговори в пространството на домакините от Фабриката.

Всички присъстващи ще могат да се сдобият с копие от новия сборник на dВЕРСИЯ и ако желаят, да дарят сума по техен избор срещу това. Книгата е издадена благодарение на дарения от читатели и поддръжници и ще бъде разпространявана също безвъзмездно из библиотеки и читалища в цялата страна. Събраните средства ще се използват за следващи издания и събития на списанието, както и за покриване на пощенски и пътни разходи.

Участници в дискусията ще бъдат:
– Ваня Григорова, представител на Солидарна България. Тя е икономически съветник на КТ „Подкрепа“ и председател на сдружение „Солидарна България“. Сдружението е сред основните организатори на българската част от общоевропейския протест срещу ТПТИ и СЕТА.
– Веселин Алексиев, представител на Автономен работнически синдикат. Занимава се с архитектура и графичен дизайн. Търси и го интересуват нови форми на икономика и общности в България и отвъд.
– Къдринка Къдринова, представител на Барикада. Журналист международник. Работила е във вестниците „Народна младеж”, „Диалог”, „24 часа”, „Сега”, „Монитор”, била е зам.-главен редактор на сп. „Тема” и редактор международни новини в програма „Хоризонт” на БНР. Автор на три книги.
– Петър Пиперков, представител на Фабрика Автономия. Икономист и активист, бивш докторант по Политическа икономия в УНСС, София. Съосновател на „Индимедия България“ през 2004 г., на проекта „Живот след капитализма“ през 2009 г. и на издателство „Анарес“ през 2011 г. Участва в социален център „Хаспел“, а по-късно – в „Аделанте“.

Модератор: Павел Георгиев.