Loading Map....

Дата/час
22/08/2015
17:00 - 18:00

Място
Книжарница Ciela – ФК Варна
бул. Сливница 2
Варна

Категория


На чаша гръцко кафе край брега – една среща с Катерина Хапсали във Варна!

На 22 август от 17.00 часа в книжарница „Сиела” – Варна ще се състои представяне на един от най-впечатляващите дебютни романи тази година. Събитието е част от съпътстващата литературна програма на 23-тото издание на международния кинофестивал „Любовта е лудост”.

Освен че превзе с лекота българските класации за художествена проза още с публикуването си през януари, „Гръцко кафе” донесе няколко номинации за награди на авторката, а публиката вече тръпне в очакване на новия й роман, който носи упоителното заглавие „Сливовиц”.

„Гръцко кафе” е разказ за Балканите, за националните травми и техните проекции, за непреодолимите ни вътрешни съпротиви. Един роман, който въздейства на много нива, громи предразсъдъци, които ни ограбват, и ни приканва към размисъл – за красивото „проклятие” да сме свързани.

Преди всичко друго, „Гръцко кафе” е роман за любовта. За любовта на майката към сина, на родината към родолюбеца, на света към гражданина на света.

„Тази книга е писана, защото не е можела да не бъде написана… Голямата история на региона, на неговите войни, разделения и абсурдни противоречия е разказана по единствено убедителния начин: чрез личната и семейна митология. Жените са истинските диаманти и харизматични носители на историите, както е всъщност в реалния живот – и толкова рядко в литературното му отражение… Неочаквана комбинация между огромна лична драма, богат исторически и семеен контекст и великолепна интерпретация.” (из рецензия на Виолета Станичич, „Площад Славейков”, 29 март)

Гости и жители на Варна, заповядайте на 22 август в 17.00 часа в книжарница „Сиела” – Варна! В атмосфера на откровен разговор, Катерина Хапсали ще сподели с вас мисли и впечатления, които я съпровождат неотлъчно, редом с нейния стремителен успех.

С участието на Светлозар Желев в ролята на водещ на събитието.