Loading Map....

Дата/час
07/12/2015
11:00 - 12:30

Място
Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе
ул. Дондуков-Корсаков №1
Русе

Категория


Награждаване на победителите от Международен конкурс за комикс и блицанимация

Официална церемония по награждаване на отличените участници в първото издание на Международния конкурс за комикс и блицанимация „Средновековна България – мост на етноси и култури” и откриване на изложба с творби на участниците във форума.

Първият по рода си в България Международен конкурс за комикс и блицанимация е посветен на 830-годишнината от въстанието на Асен и Петър. По регламент в него могат да участват творци от всички националности, навършили 18 години, без ограничения на професия. Конкурсът се провежда в рамките на Проекта „Комикс без граници“ на Регионална библиотека „Любен Каравелов”, с финансовата подкрепа на Фондация „Русе – град на свободния дух“.

До крайния срок- 30 август 2015 г., в конкурса участие заявиха 23 творци от 8 държави, сред които България, Полша, Румъния, Гърция, Турция, Бразилия, Китай и Иран. Най-много са българските участници, следвани от представителите на Иран. Творците се състезават в две категории – традиционен комикс и блиц анимация. Във всяка от двете категории ще бъде присъдена по една Голяма награда в размер на 400 EURO и по една поощрителна – на стойност 50 EURO.