Loading Map....

Дата/час
03/06/2014 - 08/06/2014
Цял ден

Място
Пролетен базар на книгата 2014
пл. България №1, НДК
София

Категория


Изложба "Най-добрите 40 корици на книги от български художници"

От 3-ти до 8-ми юни на сцената на културната програма на Пролетния базар на книгата – полуетаж „Изток“ на НДК, може да бъде разгледана специалната изложба на корици, която Асоциация „Българска книга“ организира съвместно с „Денят започва с култура“, БНТ. 12 от избраните за изложбата корици ще бъдат показани и в „Галерия БНТ” пред телевизионната аудитория на предаването „Денят започва с култура” по БНТ.

Експозицията представя 40 корици на книги от български художници, излезли през последните 20 години. Кориците са избрани от общо 270, изпратени от издателствата за участие. Жури в състав от преподаватели в катедра „Книга и печатна графика“ и катедра „Плакат и визуална комуникация“ в Националната художествена академия избра кориците, които да представят на широката публика от любители на книгата най-добрите постижения в художественото оформление на книгата.

Изложбата ще бъде част от програмата на Асоциация „Българска книга“ за популяризиране на книгата и четенето и по случай 20-годишнината от създаването на сдружението.