Loading Map....

Дата/час
02/02/2017
19:00 - 20:30

Място
Регионална библиотека „Гео Милев“ – Монтана
пл. Жеравица 1
Монтана

Категория


Нощ на книгите за Хари Потър: Професорите на "Хогуортс" в Монтана

За трета поредна година фенове на момчето магьосник от цял свят ще споделят увлечението си по невероятните истории на Дж. К. Роулинг в рамките на „Нощта на книгите за Хари Потър“ по инициатива на британския издател Bloomsbury. Стотици почитатели на поредицата празнуваха Нощта на книгите за Хари Потър миналата година с помощта на множество библиотеки, книжарници, училища и читалища из страната, които подкрепиха инициативата.

Сред основните цели на кампанията е възможността да предаде на следващото поколение читатели магията на книгите. Като един истински феномен в съвременната детска литература поредицата за Хари Потър успява да върне интереса на милиони млади хора към четенето. Темата на тазгодишното събитие е Професорите на „Хогуортс“.

Магьосници и мъгъли ще могат да организират тематични игри, предизвикателства и състезания, както и да си припомнят любими откъси от книгите, да участват в конкурс за костюми на герои от поредицата и да проверят познанията си за вълшебния свят на „момчето, което оживя”.

Библиотеката в Монтана се включва в „Нощта на Хари Потър“ с множество игри, състезания и избрани откъси от книгата.

Нощта на книгите за Хари Потър се организира с медийната подкрепа на сайта „Аз чета” и фондация „Детски книги”.