fb
СпециалниЧети повече

„Професорите на „Хогуортс“ е темата на третата Нощ на книгите за Хари Потър

2 мин.

„Нощта на книгите за Хари Потър“ за трета поредна година ще забърза пулса на всички любители на Дж. К. Роулинг и нейния млад магьосник. Темата на инициативата, която ще се проведе в цял свят на 2 февруари, е „Професорите на „Хогуортс“. „Аз чета“ и „Детски книги“ се присъединяват към поканата на „Егмонт“ към училища, книжарници, библиотеки и читалище да посрещнат запалени и нови читатели на любимата детска поредица.

Всички те могат да използват специално създадения организационен пакет (който можете да го разгледате долу и да го свалите от този линк) за идеи и материали за подготовка на един незабравим празник.

Web_Banner_1

Специална интерактивна карта ще обедини всички събития в нощта на 2 февруари 2017 г. в световен мащаб. Магьосници и мъгъли ще могат да организират тематични игри, предизвикателства и състезания, както и да си припомнят любими откъси от книгите, да участват в конкурс за костюми на герои от поредицата и да проверят познанията си за вълшебния свят на „момчето, което оживя”.

„Сред основните цели на кампанията е възможността да предаде на следващото поколение читатели магията на книгите. Като един истински феномен в съвременната детска литература поредицата за Хари Потър успява да върне интереса на милиони млади хора към четенето“, обясняват българските издатели на поредицата от „Егмонт“.

Всички организатори на събития ще могат да се включат и в конкурса на издателството за най-креативна украса на празника. Най-добрият ще получи специална награда от издателя – романите „Хари Потър и Философският камък“ и „Хари Потър и Стаята на тайните“ с илюстрации на британския художник Джим Кей. „Егмонт“ ще споделя информация за всички тематични събития и призовава организаторите да информират за планираните от тях инициативи на имейл адрес office@egmontbulgaria.com.