Loading Map....

Дата/час
12/12/2017
18:00 - 19:00

Място
НДК
Площад България 1
София

Категория


Откриване - Софийски международен литературен фестивал

Откриването на Софийски международен литературен фестивал започва със „Среща на поколенията“ – Ани Илков, Владимир Зарев и Владимир Левчев ще представят силните литературни дебюти на 2017: Антон Стайков, Боян Крачолов, Десислава Николова и Марианна Георгиева

модератор: Тодора Радева

Поводът са юбилеите на всеки от тях през годината: Владимир Зарев (70), Ани Илков (60) и Владимир Левчев (60) и авторите направили впечатление със своите силни дебютни текстове.

Срещата на младите по дух и възраст е израз на приемственост и уважение, както между участниците, така и между организационните екипи на фестивала, благодарение на които всяка година се случва този празник на литературата.

Софийският международен литературен фестивал е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017 г. и се провежда с подкрепата на Министерство на културата на България, Столична община, Международния Вишеградски фонд, в партньорство с Полския културен институт, Посолството на Словакия, Унгарския културен институт и Чешкия културен център.

Фестивалът ще се проведе по време на Софийския международен панаир на книгата от 12 до 17 декември 2017 г., Национален дворец на културата.
Организатор: Асоциация „Българска книга“.