Loading Map....

Дата/час
27/07/2013 - 28/07/2013
11:00 - 21:30

Място
Гребна база Панчарево
Панчаревско езеро
София

Категория


Европейска алея на културата 2 - "Панчарево - дишай култура!"
На 27 и 28 юли от 11 ч. на гребната база на панчаревското езеро Софийският духов оркестър ще сложи началото на Европейска Алея на културата 2. С любезното съдействие на Столична Община и Община Панчарево под мотото „Панчарево – дишай култура!“  в рамките на 2 дена ще се насладите на автентичен български фолклор, детски песни и танци изпълнени от децата от вокална група „Иглика“, „Роса“, танцов състав „Игриви“, „Звънче“, „Виделина“, ансамбъл „Панчаревските баби“, „Шарена черга“, „Росна китка“ и много други.
В зоната за отдих „Плажа“ ще има игри, забавления и състезания подсигурени от учебно занимателен център „Оксиния“. Издателствата „Ентусиаст“, „Книгопис“, „Световете“ и „Сиела“ ще предоставят на гостите възможността да закупят книги на любимите си автори или да зарадват децата си с някоя приказна книжка.
Спортът също е култура и за това сме организирали детски футболни турнири, а за специален гост и съдия на мача сме повикали Пламен Марков от ПФК ЦСКА.
Официалните гости на празника ще бъдат Йорданка Фандъкова и Димитър Сичанов – кмет на Община Панчарево, както и заместник-кметовете на общините.
В по-късните часове ще станем свидетели на театрални постановки, рок концерт и огнено шоу за финал. Подготвили сме много изненади!