Loading Map....

Дата/час
11/06/2018
16:00 - 17:30

Място
София
София
София

Категория


Предпремиера: ново международно разследване за Ким Филби

Книгата на Петя Минкова „Истината за Ким Филби: Конспирацията „Ротшилд“ под логото на издателство „Труд“ е международно разследване, продължило 4 години. Авторът се срещна с близки на Шпионина на ХХ век, с ученици от секретната му школа в Москва, със съпругата му Руфина Филби, с първия му български ученик ген. Тодор Бояджиев, с разузнавачи, разказващи от първо лице неизвестни досега истории за аса в шпионажа.

За първи път ученците на Филби проговарят как той ги е обучавал в секретната си школа в Москва, разкривайки им най-големите тънкости в шпионажа.

Разследването се базира на преглед на над 700 стр. и превод на около 400 стр. нови разсекретени документи в Британския национален архив, които потвърждават тезата на автора, че Филби никога не е бил лоялен към англичаните или към руснаците. Напротив, той съзнателно е заблуждавал спецслужбите на Сталин. Причината е, че е бил част от космополитна група около магната Виктор Ротшилд, която е имала свои цели – да наложи мир в света и нов, по-справедлив международен ред.

Тези петзвездни млади джентълмени с лекота са минипулирали Хитлер, Сталин, Чърчил, Мусолини, Рузвелт и техните спец служби. С ювелирните си разузнавателни операции те са съкратили Втората световна война, но за съжаление участието им се пази в тайна и до днес.

Точно когато Филби е сред кандидатите да оглави британското разузнаване, руснаците му организират номер, с който осуетяват назначението. Въпреки това Групата му организира такава защита, която съперничи с най-добрите илюзии, създавани в историята.

Как този ас в шпионажа преобръща съдбата на България и на целия Източен блок, ще научите от книгата.

Парк „Военна Академия“

бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ №82