Loading Map....

Дата/час
04/07/2018
09:00 - 10:00

Място
София
София
София

Категория


Представяне на книга на четвъртокласници

Четвъртокласници от столичното 105. СУ „Атанас Далчев” написаха третата си книга. Книгата Ключът към щастието” е посветена на любовта и ще бъде представена пред родители и гости на  в 105. СУ „Атанас Далчев” /ул. „Св. Пимен Зографски“ №7, София/.

Четвъртокласниците избраха темата сред повече от 20 предложени от тях. Възрастта, в която те навлизат ги кара по-често да мислят за любовта, отколкото и за каквото и да е друго. Вълнуват ги чувствата, радостите, вълненията, дори и тревогите, които изпитва влюбеният. В своята книга те разсъждават над темата Какво е любовЛюбов към… какво изпитват хората. Направиха Маргаритка на добродетелите и обобщиха резултатите от анкета какви добродетели ценят най-много и биха искали да притежава любимия човек. В съчиненията на тема Любов към себе си подрастващите разсъждаваха, че човек трябва да обича и зачита себе си, да има позитивна самооценка, ако иска и другите да го обичат и ценят.

След изследването, те са написали и илюстрирали специална книга, посветена на любовта.

А какъв трябва да е човекът, когото обичаме? Децата определиха 10-те най-важни качества, които трябва да притежава човек, за да привлече обичта ни. На първо място са черти като това да е добър, да е смел, да  е искрен, щедър и да ни показва, че ни обича.