Loading Map....

Дата/час
24/05/2017
17:00 - 18:00

Място
Литературен клуб „Перото“, НДК


Категория


Представяне на книгата „Редкият лилав слон Понго“

В Деня на българската просвета и култура – 24 май 2017 г. Българското общество на пациентите с пулмонална хипертония (БОППХ) ще представи първата книжка за деца посветена на това рядко заболяване.

Kнижката за лилавото слонче Понго е написана от Йоанна Алисандрату, председател на Общогръцкото сдружение „Пулмонална хипертония на Гърция“, която  специално пристига в България, за да я представи. Книжката е посветена на историята на малката Елени, която страда от пулмонална артериална хипертония и се страхува от кислордната маска, с която трябва да живее постоянно.

Специален гост на представянето на изданието ще бъде и д-р Панайотис Кариофилис, инвазивен кардиолог и медицински кооринатор по пулмонална хипертония в Кардиологичен център „Онасис“ – Гърция, който е един водещите специалисти в Европа, които прилагат Балонна Пулмонална Ангиопластика (BPA).

Първият превод на книгата на български език е направен от Наталия Маева, председател на Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония (БОППХ).