Loading Map....

Дата/час
20/06/2015
19:00 - 21:30

Място
х. Козя стена
Средна Стара Планина, Троянски дял
Троян

Категория


Представяне на "На бял свят" от Мариан Желев в х. "Козя стена"

Един, два, три опита да разберем дали автор на художествена литература е представял своя книга в хижа. При това – както си му е редът. Или както трябва да се говори за литература в хижа: с приятели, четене, с китара и с много настроение. Резултатът: до този момент няма регистрирано подобно събитие, поне официално. Макар това да не е толкова важно, защото статистика все води до нещо скучно. Литературата, планината, приятелите, хижата, стопаните – това вече е друга приказка.
Хайде да я разкажем заедно!

Емоциите в хижа Коза стена никога не са липсвали и някак от само себе си нещата се наредиха.
Колкото до книгата „На бял свят“ – Всеки автор в един определен момент от своя творчески път трябва да седне и да напише книга със своите истории. Без литературни похвати, художествена измислица и прочее орнаменти. Истории такива, кавито са. Това е опит, който може да бъде споделен. И то по начин, по който читателят неминуемо ще усети – заради искреността, заради нескритите опити да надникнеш в миналото и да се пресегнеш по-уверено към всяко едно утре, което ти предстои.

На бял свят“ е шестата книга на белетриста Мариан Желев. И първата с разкази! Акцент в историите е планината – Пирин, Рила, Стара планина, Родопи. Случки, каквито всеки пази и в определен момент му се иска да разкаже. Разкази за хора, които авторът е срещнал и иска да ги „покани“ в своята книга, за да излязат „На бял свят“.

А какво по-подходящо място за излизането „На бял свят“ на тази книга от една хижа в планината? И то точно Козя стена, където на човек могат да му се случат много интересни неща накуп.

Каним всички почитатели на книгата и планината да присъстват на официалното представяне на новия шедьовър на Мариан Желев, което ще се състои на хижа Козя стена на 20 юни!

Вход свободен, но е необходимо да заявите своето участие, като се обадите на официалните телефони за връзка на хижата: 0882 440 757, 0887 07 37 39.