Loading Map....

Дата/час
19/11/2015
17:30 - 19:00

Място
Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе
ул. Дондуков-Корсаков №1
Русе

Категория


Представяне на поетичната книга на Виктория Иванова „Белег от друг живот“ в Русе

Представяне на поетичната книга на Виктория Иванова „Белег от друг живот“ от Регионална библиотека „Любен Каравелов“, Русе

 Водещи: Журналистите Руслина Александрова и Габриела Стефанова.

Съорганизатори: Дружество на журналистите в Русе и Русенски филиал към Съюза на свободните писатели в България.

За книгата: „Поезията е най-красивата барикада, която владетелите на ду­мите са могли да издигнат пред уязвимата човешка душа. Една барикада от думи – но спомнете си и ще признаете, че всеки от нас, поне един път в живота си, се е спасявал благодаре­ние на думите. Стиховете на Виктория Иванова са безусловно доказателство за това, че едни от най-вдъхновените просвет­ления на самопознанието са родени в нерадостния делник на прогонения от рая човек. Има нещо трогателно дръзко и без­користно в избора на поета да разголи душата си, да изрече самоубийствено жестоки истини за живота, който живее, и да проповядва любов и човечност в един овълчил се вече свят…”, пише за книгата известният български писател Петър Анастасов. Според него с „ Белег от друг живот” Виктория Иванова по свой оригинален и самобитен начин се вписва в съвременната българска поезия, като чрез стиховете си докосва небето с крехката неувереност на човек, който ни казва една малка част от истините за себе си и света, за да се търсим и самите ние в него чрез писаното слово на авторката.

 

За автора: Виктория Иванова работи като библиотекар в Регионална библиотека „Христо Ботев“, в гр. Враца. Печатала е стихове в литературните издания: в. „Пулс“, в. „Български писател“, сп. „Пламък“, сп. „Везни“ и сп. „Современост“ (Македония). Носител е на първа награда на „Мелнишки вечери на поезията“ (2004). Отличавана е за участие и в други литературните конкурси, като „За един по-човечен свят“, „Жени и вино, вино и жени“ и др. Член е на Дружеството на врачанските писатели. Издала е 7 поетични книги.