Loading Map....

Дата/час
14/06/2017
18:00 - 19:00

Място
Книжарницата на корпус 1, НБУ
ул. "Монтевидео" № 21
София

Категория


Представяне на сборника „От думите към живота: Богдан Богданов и семиотиката“

Център за книгата представя сборника „От думите към живота: Богдан Богданов и семиотиката“ на 14 юни 2017 г. от 18.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет. Водещи на събитието са проф. д-р Кристиян Банков и гл. ас. Георги Гочев.

Сборникът съдържа 12 текста, коментиращи семиотичното дело на проф. Богдан Богданов. Те са плод на кръгла маса „Богдан Богданов и семиотиката“, проведена на 8 септември 2016 г. в рамките на XXI Ранноесенна школа по семиотика в гр. Созопол. Съставители на настоящия труд са проф. д-р Кристиан Банков и гл. ас. д-р Георги Гочев.

В сборника са представени три теми: семиотичните възгледи на проф. Богдан Богданов, разработени в последните му няколко книги с научни есета; приносът му в изграждането на места и институции за развитието на семиотиката в България; неговото разбиране, че семиотиката не е само хуманитарна дисциплина, но и инструмент на благополучие.

Настоящата книга може да се прочете както като увод в екзистенциалната езикова философия на проф. Богданов, така и като принос към историческото описание на хуманитаристиката в България през последните 25 години.

По време на представянето изданието се продава с 10% отстъпка.

С медийната подкрепа на Аз чета.