Loading Map....

Дата/час
13/02/2019
18:00 - 20:00

Място
Хеликон – Витоша
бул. Патриарх Евтимий №68
София

Категория


Представяне на "В градините на любовта" от Халил Джубран

Луксозното подаръчно издание „В градините на любовта“ е първата от колекцията от четири книги на ИК „Кръгозор“, които дават нов, свеж поглед към думите и мъдростта на Халил Джубран. Поет, художник, философ, той е един от най-необикновените мъдреци на 20. век. Ливанец по произход, Джубран прекарва по-голямата част от живота си в САЩ. Загадъчната му личност – европейски изтънчена и фина, и ориенталски мъдра и проникновена, продължава да вълнува хората по света.
Афоризмите, притчите и изящната поезия на Джубран за любовта са добре познати на читателите. Те засягат широка гама от човешки вза­имоотношения – страст, желание, идеализирана любов, справедливост, приятелство. В настоящото издание са подбрани както известни фрази на Джубран за любовта, така и по-малко познати.
В книгата са включени притчи, стихове, монолози, диалози, които разглеждат различните нюанси на любовта – любовта като копнеж, желание и страст – магнетизмът, който привлича индивидите един към друг и ги споява в едно цяло. Любовта като състрадание, милосърдие или безусловната любов. Любовта като уважение, толерантност и приятелство. Любовта към родната земя и към хората. Любовта като разбиране на Реалността – проява на Божественото и на Бог.

Книжарници „Хеликон“ и изд. „Кръгозор“ имат още една изненада за читателите. Каним ви да се включите в нов рекорд – написването на най-дългото любовно писмо!
Във всички книжарници „Хеликон“ в България има поставени свитъци, в които всеки, който желае може да напише своето послание за любовта. Градът, който е написал най-дългото любовно писмо, получава приза „Романтична столица на България 2019г.“.
Победителят ще бъде оповестен на изискана церемония на представянето на книгата „В градините на любовта“, в книжарница „Хеликон-Витоша“ на бул. „Патриарх Евтимий“ 68 в гр. София.
Съвместната ни инициатива с изд. „Кръгозор“ се провежда за четвърта година.