Loading Map....

Дата/час
07/10/2020
19:00 - 20:30

Място
Литературен клуб „Перото“, НДК


Категория


Премиера: Моята булчинска рокля

Премиера на „Моята булчинска рокля“ – една специална книга със съставител Жанина Драгостинова, в която 44 жени разказват своите истински истории.

Ти си на 16 и първата ти любов току-що е приключила трагично. Ти си на 27 и се радваш на стабилен партньор/ка, но не бързаш да вдигаш сватба. Ти си на 32 и имаш добра професия с високи доходи, смяташ, че бракът е отживелица, но не пропускаш сватбите на приятелките си. Ти си на 37 и си една от приятелките, която днес ще се жени. Ти си на 40 и си убедена, че си изтървала всички влакове. Ти си на 43 и имаш два брака зад гърба си, сега копнееш само за спокойствие. Ти си на 57 и подготвяш сватбата на дъщеря си. Ти си на 64 и понякога отиваш до гардероба, за да зърнеш булчинската си рокля, която да те поведе обратно към младостта. Ти си на 78 и си решила да разкажеш на внуците как си запознала с дядо им. Тази книга е за теб.

В сборника са включени текстове на Мария Касимова-Моасе, Велина Минкова, Красимира Кузманова-Кокран, Жечка Георгиева, Хилда Казасян, Мадлен Чолакова, Теа Денолюбова и още…

Водещ: Асен Григоров