Loading Map....

Дата/час
30/09/2014
18:30 - 20:00

Място
Orange Books Cafe
ул. Граф Игнатиев 18
София

Категория


Премиера на "Чужда земя" от Румен М. Еверт

Известният немски писател Румен М. Еверт представя втори роман в България
Романът „Чужда земя” разказва историята за разпада на личността на художника Андерсон и неговото постепенно пропадане в един фантасмагоричен свят, който в края на краищата се оказва отражение на действителността – но за Андерсон това разбиране идва прекалено късно.

Румен Еверт, роден в Кил, живее в Берлин и в Пловдив. От края на 2008 досега е издал повече от двайсет белетристични произведения в качеството си на автор, преводач и съиздател. Заедно със съпругата си Нели Еверт той издава започнатата от двамата литературна поредица от югоизточна Европа editionBalkan в берлинското издателство Dittrich. През 2009 г. излиза романът „Имигрантката” издаден от ИК „Жанет 45”.

Oтзиви

Борис Минков

„Чужда земя” говори за самотата, за безкрайното търсене на другия, за моментите на пропадане на паметта и повторното влизане във вече познатото. Новият роман на Румен Еверт е написан в добрите традиции на немскоезичната проза и по-точно нишката на развитие от времето на романтизма (около 1800) до наши дни и ще посоча близост със „Степният вълк“ на Херман Хесе. Романът е написан умело, чете се лесно и приковава вниманието.

Ян Корнелиус, писател и критик, Вестдойчер Рундфунк (WDR)

Дръзко предизвикателство, всичките тези фантазми и символи, първичната мощ, природната символика, готическите измерения, потоците на съзнанието, апокалиптичните картини… Зловещо като среднощен изстрел в главата и изключително в своята самобитност.