Loading Map....

Дата/час
29/02/2016
18:30 - 20:00

Място
Книжен център „Гринуич“
бул. „Витоша“ 37
София

Категория


Премиера на книгата на режисьора Стилиян Иванов

Издателство „Апостроф“ публикува първата кино-книга, събрала знанието на велики хора и цивилизации, обитавали земите ни и разпространили своите духовни ценности и съвети. „BG ТАЙНАТА. От Орфей до Ванга“ описва двайсетгодишния опит и срещите на автора Стилиян Иванов с хора и идеи, проповядвали своето учение и вярата в безсмъртието на човешката душа.

Книгата  представя известната астроложка и психотерапевт Оксана Хорват-Станчева. Специален гост на събитието е Лили Димкова – дъщеря на големия учител Петър Димков и неформален лидер на Бялото братство в България.

Книгата „BG ТАЙНАТА. От Орфей до Ванга“ е базирана на контактите на автора с тези необикновени хора и в нея той е събрал възприятията, усещанията и опита, които те са му предали. „Написах тази книга, защото искам да споделя впечатленията си от преките и задочни срещи със забележителни българи, чиито уникални знания са в полза на всички хора. Разказът ми е искрен и честен. На моите филми гледам като на творчески продукти, с които не лаская егото си. Те са технически носители на идеи, които сега достигат до вас чрез тази книга“, споделя авторът Стилиян Иванов.

В книгата читателят ще открие духовните посланията на траките, ще се срещне с великия певец и учител на човешката душа – Орфей, ще навлезе в мистичния свят на дервишите и ще попие от хилядолетното им знание. Особено внимание авторът е отделил на големия лечител на България – Петър Димков и на неговата дъщеря Лили Димкова, която е цяла „вселена от знания и опитност“.

Видеотрейлър на книгата можете да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=5o6eoxYNCpA

Стилиян Иванов е автор и режисьор на повече от 40 документални филма, някои от които се разпространяват в цял свят. След успеха му в създаването на развлекателни видеоклипове и телевизионни предавания, той заснема първия си документален филм, посветен на пророчицата Ванга. Тогава авторът е само на 28 години, но лентата преобръща живота му – забавните предавания, които снима, вече не му носят радост и удовлетворение и той все по-често се обръща към сериозни, мистични и далечни за него теми. Вглеждайки се все по-навътре в себе си и изучавайки и опознавайки заветите на древните цивилизации и на духовните учители по нашите земи, той създава филми за Месопотамия, Анатолия, Орфей, преподобна Стойна, Вера Кочовска, Петър Димков, траките, дервишите.