Loading Map....

Дата/час
06/03/2014
18:00 - 20:00

Място
Книжарница „Хермес” – Централ
ул. „Княз Александър I” 43
Пловдив

Категория


Премиера на "Кой крепи света" от Величка Настрадинова в Хермес-Централ Пловдив

Скъпи големи и малки деца, кой крепи света?!

“Как кой? Тати Енко, разбира се. Най-силният мъж в града. Може- и на света. Какво ни ги показват онези, дето се пънят да вдигат гири? Хлапашка работа.“

Очарователно и безкомпромисно, наивно, но взискателно начало поставя Величка Настрадинова в новата си книга с разкази „Кой крепи света“. Определено читателите ще стигнат до мнение, че титанът второ поколение от древногръцката митология- Атлас- бледнее пред персонажи като тати Енко,мадам Пампадур, поета Денев, прелестната Шинка и още много запомнящи се образи, които ще погълнат вниманието на всеки един читател.

Книгата на пловдивската авторка провокира с типичното за нея игриво настроение, съчетано с леко намигване встрани, сладка бъбривост, както и прозорлива компетентност, акцентираща, било: обществен ред, маловажен, но решителен героизъм, естетическа наслада и всичко останало, свързано със значимостта на една или няколко човешки съдби, истории, случки.

Книжарница Хермес- Централ стартира Месеца на пловдивската книга с Величка Настрадинова на 6 март/четвъртък/, от 18 ч. Сборникът от разкази ще бъде представен подобаващо от критическия поглед на Младен Влашки.

„Кой крепи света“ е приказна книга, с приказни разкази, и то за големи! И е приказно, не защото го няма реалното, а защото това е светът, това сме ние….

Повече информация за предстоящи събития в Книжарница Хермес-Централ може да видите във фейсбук страницата ни.

Очакваме ви!