Loading Map....

Дата/час
14/10/2019
19:00 - 20:30

Място
КНИГАТА | THE BOOK
ул. "Г. С. Раковски" 193
София

Категория


Премиера на „Майката на дъщеря ѝ“ от Даниела Петрова

Две жени. Една тайна.
Докъде може да стигне майчината любов? И къде започва тя?

Дебютният роман на Даниела Петрова е публикуван първо в САЩ. Книгата веднага попада в повече от десет класации за най-очаквани книги в Щатите и е специално препоръчана в книжния клуб на Опра. Даниела пише отдавна – нейни кратки разкази, есета и поеми са се появявали многократно в редица престижни световни издания, сред които „Ню Йорк Таймс”, „Уошингтън Поуст” и „Мари Клер”.

Този октомври книгата излиза и на български език, а Даниела пристига специално за представянето. Официалната премиера на българското издание ще се проведе на 14 октомври (понеделник) от 19:00 часа в литературен клуб „Книгата” (ул. „Георги С. Раковски” 193, София), а на сцената на „Книгата“ ще видите и чуете Ива Дойчинова и самата Даниела Петрова!
Очакваме ви!

След дълга борба с безплодието, Лана най-накрая успява да забременее, благодарение на донор на яйцеклетка. Но тъкмо тогава, когато най-малко го е очаквала, Лана се сблъсква на улицата не с кого да е, а с момичето, дарило яйцеклетката. Катя е студентка, дошла в Щатите от България, импулсивен, свободен дух. За Лана това е началото на неочаквано приятелство след болезнената раздяла с бащата на бебето. Катя не знае с кого говори – даряването е анонимно в крайна сметка – и Лана няма намерение да ѝ казва. Все още.
Но тогава – точно толкова внезапно, колкото се е появила – Катя изчезва. И Лана може би е последният човек, който я е видял. Лана се заравя в миналото на момичето, решена да я открие.
Но коя всъщност е Катя? Кой е виновен за изчезването ѝ?
И дали младото момиче наистина не е знаело, че говори с майката на дъщеря си?