Loading Map....

Дата/час
17/02/2016
19:00 - 20:30

Място
Литературен клуб „Перото“, НДК


Категория


Премиера на „Няма закога” от Андрей Велков

„Българският психар” Андрей Велков се завръща с един стремителен и неудържим сюжет, в който старческите премеждия, късметът и дързостта вървят ръка за ръка!

Няма закога” (изд. „Колибри“) е динамична, стискаща за гърлото история, в която хуморът и старостта съжителстват гладко. Стефан, Теодор и Александър някога, много отдавна, са били неразделни приятели. Не са се виждали от десетилетия. Сега, след като са прехвърлили осемдесетте, им е останал само въпросът защо се бави смъртта, тъй като пенсионерското им съществуване е далеч от представата за достойни старини. Ненадейно Стефан печели голяма сума пари и решава да потърси старите си другари. Тримата се събират за едно последно приключение, за да си спомнят какво е да си жив и свободен, да попътуват, да се повеселят… пък докъдето силите стигнат. Планът им обаче претърпява промяна. Оказва се, че преди повече от половин век чудовищна несправедливост е съсипала любовта и живота на един от тях. А виновникът е още жив. Последното приключение остава на заден план, защото миналото напомня за себе си и е дошло време за разплата.

Андрей Велков е роден през 1977 г. в София. Завършил е политология в Софийския университет и магистратура по маркетинг в УНСС. Близкото му обкръжение свидетелства, че има докторат по улично право от Големия университет на живота. Още с появата си дебютният му роман, Български психар” поляризира мненията и скандализира очакванията на пуританите заради уличния език и безмилостното чувство за хумор. Две години по-късно излезе и продължението – екшън романът „Хрониките на Звеното”, който доразвива някои персонажи и сюжетни линии от първата книга.