Loading Map....

Дата/час
13/12/2016
18:00 - 19:30

Място
Студио 5
бул. България 1, НДК, вход А3
София

Категория


Премиера на роман „Пролуката” от Силвия Чалъкова

Премиера на „Пролуката” – един роман, който разказва за живота на група артистични млади хора от поколението, родено през 80-те. Автор е Силвия Чалъкова.

За “Пролуката” писателката Поли Муканова пише: Романът на Силвия Чалъкова увлекателно ни потапя в света на надеждата и разрухата. Авторката сполучливо очертава една симптоматика на времето, в което живеем.

Роман от плът и кръв, който се вписва уверено в традицията на доброто повествование.

Роман, който носи в себе си поезия. Дневник на поколението, което търси отговора на въпроса: Сън ли са мечтите за летене?

Между полета и смъртта пролуката проговаря…

Силвия Чалъкова е родена на 17. 11. 1980 г. в град София. Завършва училище с изобразително изкуство, а после педагогика и българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2006 г. се дипломира в магистърска програма „Литературата – творческо писане“ с Проект за роман „Пролуката”, а 9 години по-късно превръща проекта в роман. На 10-тата година,  на организиран конкурс за роман за завършилите магистърска програма „Литературата – творческо писане” към факултета по Славянски филологии в СУ „Св. Климент Охридски” „Пролуката” печели първо място.

Авторката има публикации в „Антология на младите български поети” (2007), „SMS-ПОЕЗИЯ” (2006), списание „Пламък”, книга “ Без заглавие „. Лауреат е на няколко литературни конкурси с разказ. От 2006 г. работи като редактор, сценарист и автор към различни електронни (телевизия и интернет) и печатни медии. Професионалните й интереси са в сферите: „Здраве”, „Социални теми”, „Психология”, „Интервюта с известни личности”.