Loading Map....

Дата/час
27/06/2014
18:30 - 20:00

Място
+ТОВА
Марин Дринов 30
София

Категория


unnamed-1Издателство „Жанет 45“ и Владислав Тинчев ви канят на среща с „ЮДИТ“ (с т и х о т в о р е н и я) в „+ това“ (София, ул. Марин Дринов“ 30)
Представя: Иво Рафаилов
27 юни 2014 г. (петък) – 18.30 часа
Владислав Тинчев (1977, Пловдив) е завършил Немска филология в СУ „Св. Климент
Охридски“ и Медии (специалност филм и телевизия) в Университет Хамбург. Докторска работа на тема „Визуален стил и драматургия на новите американски сериали“. Издал е книгите: „Сезоните на моята действителност“ (1998, Награда на Министерството на културата на България) и „Попадане“ (2000, Академичен център за култура и литература,
София). Множество публикации на поезия в литературни издания, както и на научни работи на тема „Телевизионни сериали в немскоезични и англоезични издания“.
Носител е на първа награда в Националния литературен конкурс „Веселин Ханчев“ Работил като редактор във вестник „Литературен форум“ заедно с Иво Рафаилов, Николай Павлов, Николай Атанасов и Стоил Рошкев. В течение на две години издател и главен редактор на българското риболовно списание „Шаран“. Пише поезия, фрагменти, телевизионни сценарии, обзори на телевизионния бранш. В последните години живее в Хамбург.