Loading Map....

Дата/час
09/03/2016
19:00 - 20:30

Място
„Текила клуб”
пл. „Народно Събрание” № 4
София

Категория


„Проект Антарктида: Послание до Утрешните хора” на Людмила Филипова

Людмила Филипова и издателство „Егмонт” представят  „Проект Антарктида: Послание до Утрешните хора”.

„Проект Антарктида: Послание до Утрешните хора” обедини хора от цял свят да изпращат послания до идните поколения за съхраняването им за 50 години във времева капсула на Антарктида. Десетки популярни личности, хора на изкуството, общественици и политици, начело с президента на България Росен Плевнелиев, също се присъединиха със свои послания. Целта на проекта е да напише едно по-добро бъдеще. Вдъхновен от книгата „Пътуване до Края на света” на Людмила Филипова, той беше реализиран с активната подкрепа на Българския антарктически институт. Времевата капсула, създадена чрез специално разработена технология от български учени, беше поставена навръх Коледа от командира на базата ни Йордан Йорданов и Людмила Филипова край първия православен храм на Антарктида – българския „Св. Иван Рилски”.

На събитието организаторите обещават:

Ще надникнем в съдържанието на времевата капсула и нейното пътешествие, което започна сега и ще завърши в един различен свят.

Ще се срещнем с хората, включили се в създаването й и участвали със своите послания.

Ще поговорим за смисъла, надеждата, светлината и бъдещето.

Проф. д-р Христо Пимпирев ще се включи дистанционно чрез специално видео послание към гостите.

Ще чуем песента „Има смисъл” на Миро, написана специално за времевата капсула и съдържаща текст от книгата на Людмила. На сцената ще се присъедини Стефан Вълдобрев,  чиято музика също озвучава капсулата в изпълнение на Теодосий Спасов, както и Теди Кацарова.

Ще се насладим на изключителните вина от серия SARVA на Винарско имение „Драгомир”, носител на редица престижни отличия за бутиковата си продукция.

Водещ на събитието е журналистът Георги Тошев.

Среща с членовете на антарктическата експедиция, с която Людмила Филипова пътува, за да постави времевата капсула на Ледения континент, с български антарктици, както и с посланиците на бъдещето – хората, включили се в проекта.

Всички гости ще получат специална карта с координатите на капсулата и датата за отварянето й.