Loading Map....

Дата/час
23/01/2017
11:00 - 12:00

Място
НДК
Площад България 1
София

Категория


Щуро патиланско парти за края на "Читателска щафета" 5

С патиланско книжно парти в зала 4 на Националния дворец на културата на 23 януари (понеделник) от 11 часа отбелязваме финала на кампанията „Читателска щафета 5: Патилански приключения“.

Ще предизвикаме присъстващите щафетници да положат пакостническа клетва и да покажат своите знания за прочетените книжки и техните щури герои. Ще се забавляваме дружно с рапиране и замисляне на пакости. По време на партито на лотариен принцип ще изтеглим имената на петима от над 1300-те щафетници, изпратили фомуляр за участие, които ще си тръгнат с големите награди2 таблета и 3 комплекта с книги за съвременните патиланци Малкия Никола, Ужасния Хенри, Макси, Майлс и Найлс.“, издава моменти от събитието Вал Стоева

По време на партито ще стане известен и победителят в конкурса „Патилански комикс“, който ще спечели таблет за рисуване на комикси. За да направим съпричастни към празника щафетниците от цялата страна, тегленето на всички награди ще бъде предавано на живо онлайн.

Организатор на „Читателска щафета 5: Патилански приключения” е фондация “Детски книги” с финансовата подкрепа на програма „Регионален грант“ на VivacomFund и Български център за нестопанско право (БЦНП).

Партньори са сайтът „Аз чета”, Детски дневник, сайтът „Данибон“, НЧ „Читалище.то-2014“ – София и верига книжарници Orange Center. Книгите, включени в кампанията, са на издателствата “ФЮТ”, “Колибри”, “ПАН” и “Сиела”.