Loading Map....

Дата/час
28/05/2017
17:00 - 18:30

Място
Литературен клуб „Перото“, НДК


Категория


Стефан Пастис и „Тими Провала“ гостуват в България!

Помните ли Тими – кръглоокото момче със собствена детективска агенция?

След като поредицата на американския писател Стефан Пастис за Тими Провала и неговия партньор Мечо Тотала превзе класациите на „Ню Йорк Таймс“ и „Амазон“ за 20 седмици, е време писател и герои да се отправят на ваканция в България, за да отпразнуват на българска земя Международния ден на дететето!

Поводът за гостуването са първите по рода си литературни дни за деца и младежи „Варна Лит“, които ще се проведат в град Варна от 31 до 3 юни, като преди това неподражаемият Пастис ще поспре и пред софийската публика.

Американският писател ще представи героите си на открита забава в литературен клуб „Перото“, Национален дворец на културата,  ще разкаже малко по-подробно какво предстои в морската ни столица и ще се опита да изпълни заканата си да организира най-голямата и спонтанна организирана екскурзия… към Варна!

На фона на морето и вълните Пастис ще посрещне с малки и големи изгрева на 1 юни. Негови верни помощници ще бъдат Тими и Мечо, а Пастис обещава да не прави много бели по време на представянето си, което ще се проведе на Деня на детето от 17:00  ч. в книжарница „Сиела” – Фестивален конгресен център, Варна.