Map Unavailable

Дата/час
24/07/2020
19:00 - 21:00

Място
Новото място / the new new
бул. Цар Освободител 17
София

Категория


Т~у~п~т~и~м с ПУЛСа на Роуз Траян

Издателство „Библиотека България“ и Rose Trayane
представят
„ПУЛС“

В особеното лято на 2020-та година сърцата ни още т~у~п~т~я~т за и от добрата поезия, с каквато ви каним на дълго чакана среща – премиерата на новата поетична книга на кинорежисьора Rositsa Trayanova.

Със специалното участие на актрисата Мартина Апостолова, която ще ни прочете откъси от тази география на сърцето.

Вход свободен!

„Тази книга има пулс. Жива е, пътува през географиите на телата, по посоките на душите, след стрелките по гарите, в сезоните на сърцата ни. Спира се на някоя улица в Париж, пресича Сена, лети със самолет, пуска хартиени лодки, свързва дъждовните площади със западния бряг и Женския пазар, пътува през времето по реката на Сидхарта… Остра е като систола – пуска бримки по пуловерите, с които обличаме премръзналите си чувства и по чаршафите, под които крием греховете и истините си. Дълбока е като диастола, като пропадане в осъзнаването, че нищо не е вечно, най-малко биенето на сърцето и като дланта, в която лежат стрелките – остатъци от времето.

А всъщност не е ли самото слово пулс самó по себе си? Пулс от думи. Шумът от сърцето на историята. Непрекъсващ текст, преминаващ през времето и пространството. И през нас самите.

Ние сме „Пулс“. Влезте в нейния ритъм.“

Ива Спиридонова, редактор