Loading Map....

Дата/час
04/11/2014
17:30 - 19:00

Място
Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе
ул. Дондуков-Корсаков №1
Русе

Категория


Творческа среща с писателката Таня Иванова в Русе

Творческа среща с писателката Таня Иванова организира Регионална библиотека „Любен Каравелов“, Русе. Представя известния водещ на предаването Студио „Изкуство“ по БНП тв – Динко Ненов.

Таня Иванова е родена в София през 1972 г. Живее в Барселона (Испания) от 1995г, където работи като преводач от български, руски и английски на испански и каталунски език. През всичките тези години остава неразривно свързана с България, като организира пътувания с културно-опознавателна цел.

Председател е на асоциация „Къща Тракия, България в Каталуния“ — организация от културен характер, чиито интереси са свързани не само с интеркултурния обмен между държавите и разпространението на българските обичаи и традиции, но и на древната тракийска култура.
В момента тя завършва висшето си образование в Нов български университет, специалност „Древна балканистика — Тракология“.   Любознателна и неуморна пътешественичка, любителка е на фотографията и на литературата.  Публикува в български и испански вестници и списания. Член е на Съюза на свободните писатели и на Съюза на българските журналисти.

През 2011г. излиза от печат романът  ? „Срещи с Лудия“, написан на испански и преведен от  самата нея на български език. През 2012г. издава сборника „Споделена самота“, също в превод от испански език, а през 2013г. първата си стихосбирка„Трансформация“, която включва произведения написани между 1997 — 2009г. През 2013 година излиза и вторият и роман „Изневерявай“, а през 2014 г. – стихосбирката и „Нежност и страст“.