Loading Map....

Дата/час
22/12/2020
18:00 - 19:00

Място
online
deltichko
София

Категория


#ВкъщиСъмИЧета представя Мария Пеева: Мама Нинджа
Четиринадесетата среща в кампанията #ВкъщиСъмИЧета представя Мария Пеева, известна още като Мама Нинджа, с новата ѝ книга „Инцидент в Мадрид“. Онлайн разговорът започва от 18 ч. на 22 декември 2020 г., а единственото, което трябва да направят потребителите, е да са на линия във фейсбук.
Предаването на живо ще се осъществява през фейсбук страницата на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца. За стрийминга се грижи екипът на най-големия сайт за четене и книги в България – azcheta.com.
Във виртуалното пространство Мария Пеева е по-известна като Мама Нинджа. Блогът ѝ има хиляди последователи и разглежда откровено, с много хумор и щипка мъдрост всякакви теми, свързани със семейството, родителството и обществото. Мария е дългогодишен преводач, автор на стотици статии и разкази, автор на романа „Писмо до сестра ми“ заедно с Люси Рикспуун, и на „Приятелят на Дядо Коледа“. „Инцидент в Мадрид“ е първият ѝ криминален роман, но вероятно няма да е последният.
Новата книга ни среща със семейство Куман. Катерина – находчива и изобретателна, Константин – разсъдлив и съобразителен. На пръв поглед обикновено българско семейство, което се отправя на съвсем обикновена екскурзия в Испания. Малко след кацането на самолета в Мадрид и наемането на кола обаче започват неприятностите. Първо някакъв гамен ги засича почти фатално с колата си на магистралата, а в яда си Катерина го снима с телефона си. После същият този човек „случайно” се появява в ресторанта, където обядват. А няколко часа по-късно двамата съпрузи се оказват въвлечени в борба на живот и смърт срещу неизвестен враг, решен на всяка цена да ги унищожи.
Как ще завърши тази история, няма да издадем, но за всичко, свързано с романа, може да попитате Мария Пеева по време на онлайн срещата във вторник.