Loading Map....

Дата/час
24/02/2021
18:00 - 19:00

Място
online
Антон Оруш
София

Категория


#ВкъщиСъмИЧета16 представя Захари Карабашлиев с „Опашката“

Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца и „Аз чета” представят Захари Карабашлиев с новата му книга „Опашката“. Шестнадесетата среща от съвместната кампания #ВкъщиСъмИЧета

Предаването на живо ще се осъществява през фейсбук страницата на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца. За стрийминга се грижи екипът на azcheta.com.

Захари Карабашлиев е писател и главен редактор на издателство „Сиела“. Дебютната му книга „18% сиво“ печели наградата „Цветето на Хеликон“ през 2008 г. за най-продаван роман във веригата книжарници. Следва сборникът с разкази „Кратка история на самолета“. Той печели наградата „Хеликон“ за 2009 г. и също е преиздавана многократно. Други негови сборниците са „Откат“ (2010) и „Симетрия“ (2011). Карабашлиев е съставител на две антологии на съвременни български разкази: „Обича ме, не те обича“ (2015) и „Преодоляване“ (2016). През 2017 г. излиза романът му „Хавра“, който е отличен с националната награда „Роман на годината“ на Фонд „13 века България“, наградата за проза „Христо Г. Данов“, а също наградата на фондация „Комунитас“. През 2018 г. излизат две негови книги – сборник с разкази и есета „Не толкова кратка история на самолета“ и повестта „Жажда“.

В новата си книга „Опашката“ Карабашлиев успява да създаде изключително увлекателна плетеница от мрак и светлина, обединяваща елементи на дистопична фантастика, любовен романс, изпепеляваща политическа сатира и драма на абсурда. Така историята на Павел Панев безспорно се превръща в най-дръзката му творба.