Loading Map....

Дата/час
27/09/2016
19:00 - 20:30

Място
VivacomArtHall
ул. Гурко 4-6
София

Категория


Премиера на "Власт и съпротива" от Илия Троянов

Авторът на „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” бе номиниран за най-престижната награда за немскоезична литература през 2015 г. , а ето че дойде моментът за премиерата на книгата и в родината на Троянов.

Романът, който достига до най-чувствителните места в националната ни памет, а именно архивите на ДС, ще бъде представен пред медии и почитатели на Троянов. Книгата представят журналистът и философ Тони Николов и самият автор. Разговорът обхваща както достойнствата на романа, така и болезнени въпроси от близкото минало на България.

Илия Троянов е на 7 години, когато семейството му получава политическо убежище в Германия. Темата за тоталитарната власт го вълнува през целия му творчески път и както той сам споделя, отдалечеността му от България му помага да даде обективна оценка на миналото и настоящото ни. Премиерата на 27-и не само ще срещне Троянов с публиката, но и ще даде отговори на много от въпросите, които повдига романът – за достойнството и подлостта, за предателството и възмездието.