Loading Map....

Дата/час
12/02/2014
19:00 - 20:00

Място
PhotoSynthesis – място за фотография, хора и идеи
бул. Васил Левски 57
София

Категория


"Внезапни улици" от Иванка Могилска с премиера и пърформанс

ИК Жанет 45 и PhotoSynthesis
ви канят на премиерата на романа

„Внезапни улици“ от Иванка Могилска

Романът ще бъде представен от Мария Донева

След това ще видите новия пърформанс на Runabout project : история на случайностите и внезапните улици, изсвирена на модифицирана пишеща машина и калимба и прочетена от авторката.

Откъси от книгата се четат от Иванка Могилска на случаен принцип. Думи, звуци и мелодии се записват с помощта на компютърна програма, модулират се чрез пишеща машина и създават атмосферата, в която романът оживява пред публиката.

Накрая ще се прожектира и 8-минутен филм на Албена Баева, провокиран от книгата.
12 февруари 2014 | сряда | 19:00
PhotoSynthesis център | бул. Васил Левски 57

„Човешките животи са като улици – пресичат се, а после се разделят, пише Иванка. Не мога да се сетя за някой друг, способен да измисли такава пресечна точка на живи, трептящи истории, каквато разкри пред мен „Внезапни улици“.
Георги Грънчаров, Библиотеката

„Светът не е малък, а по-скоро микроскопичен. Градовете, в които живеем с мислите и сърцата си, нямат реална локална принадлежност. Те са лични проекции. Понякога несъзнателно ги наричаме дори „проекти“. Непознатите помежду си хора често се познават по-добре от най-близките. А улиците са внезапни. И това е едновременно плашещо и хубаво. Прочетете романa на Иванка Могилска. Препоръчвам смело и уверено. На всеки.“
Стела Маркова, ревю в Goodreads

„Може да не съм се впечатлил от това, което вероятно повечето читатели ще видят – оцеляването на две невъзможни любови, разделени от времето и пространството, – но си открих своето нещо сред текста: този град, който започвам и аз да мечтая воглаве с нея. Град, който е въплътената реалност на Google Earth и възможността за броени мигове да се пренасяш от Париж в Рим – и където още ти хрумне. И където пресичането на реалности ги издига в мит, в несъществуващо, но устойчиво и по-здраво от всичко материално видение.“
Христо Блажев, Книголандия