fb
10, които...Специални

10 причини да не излизаш с библиотекар

3 мин.
ros

В този забавен материал, публикуван в сайта makingithappen.us, и като използваме Рос Гелър (защо пък не) за гид, ще изброим 10-те ТОП причини, заради които да НЕ излизате на срещи с представители на библиотекарската професия.

1. Библиотекарите наистина държат на грамотността и най-вероятно вашите умения по правопис и граматика ще бъдат подложени на тест и то най-късно на третата ви среща.

reason 1

2. Много библиотекари имат магистърска степен и могат да се опитат да ви уплашат като използват думи, с чието значение вие определено не сте запознати.

reason 2

3. Те обичат да учат и често знаят случайни факти за различни теми. Вероятно ще ви поканят да отидете някоя вечер в заведение, където се провеждат викторини. Не оспорвайте отговорите им или срещата няма да приключи добре.

reaseon 3

4. Библиотекарите са страхотни в игрите на думи. Не приемайте покана за игра на „Words with Friends“. В действителност, ако се срещате с библиотекар и сте си инсталирали приложението, побързайте да го изтриете, за да избегнете всяка конфронтация.

reason 4

5. Библиотекарите са известни със своята способност да правят много и различни неща с почти минимални ресурси. Може да откриете, че дома им е склад за различни части от прежда и картонени макети, почти изхабени ролки тиксо и много обичани (разбирайте: вече доста дрипави) кукли и плюшени играчки. Преценете дали можете да живеете в такава среда…

reason 5

6. Много библиотекари работят с деца. Те ще говорят за Пърси Джаксън, Рамона Куимби или Хариет Уелш – но да знаете, това не са реални хора. Пийт Котарака и Много Гладната Гъсеницата не са домашни любимци, но отношението на библиотекаря към тях ще бъде също толкова любящо.

reason 6

7. Много библиотекари успяват да водят достоен живот, правейки това, което обичат. Определено ще имате нужда от бърз достъп до авариен изход, ако им споделите мнението си, че библиотеките вече не са необходимост в съвременното общество. Не използвайте тази възможност, освен ако не виждате пред себе път за отстъпление, тъй като библиотекарят веднага ще започне пламенно (и доста разгорещено) да защитава своята професия и институцията, която обича.

reason 7

8. Някои от вас може да са привлечени от стереотипния образ на „секси библиотекаря/библиотекарката“. Не се поддавайте на технтите библиотекарски супер сили. Под тази жилетка тупти сърце, което ще организира всичко – дори и багажното пространсто – по Десетична класификация на Дюи.

reason 8

9. Сред библиотекарите понякога се срещат доста колоритни персонажи. Бъдете наясно, че всичко чудато и странно, което кажете или направите може да бъде обект на присмех сред неговия/нейния кръг от приятели.

reason 9

10. Те няма да ви прочетат история преди лягане. Странно е, така че по-добре не питайте.

reason 10

[ + ]